Re: Prosím!!! Dovoz z Číny/Faktura z Itá
Mockrát děkuji. Myslela jsem si to, jen jsem se s tím ještě nesetkala, tak jsem se chtěla ujistit.
Předpokládám, že Italové to uvedou ve svém souhrném hlášení k DPH jako dodání zboží do EU v březnu a paní z FÚ mi zase bude volat, že to nesouhlasí.
To nemůžou, nejsou schopni prokázat, že z Itálie dodali do jiné členské země EU. Nejedná se ani o třístranný obchod mezi plátci DPH.
Doufám, že to tak bude. Od nich, ale můžeme čekat cokoli. Už jednou v souhrnném hlášení na naší firmu uvedli vyšší částku než skutečně dodali. My jsme pak museli prokazovat, že nám opravdu nic dalšího nedošlo, a když při kontrole nic nezjistili tak, paní z FÚ chtěla, abychom to tam s nimi vyřídili.
Ještě jednou děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2006 8:06
Ještě jednou prosím o pomoc.
Firma z ČR objednala zboží v Číně.
Fakturu na zboží, ale dostala od firmy z Itálie (DIČ italské), která tam má pobočku, s datem 31.3.
Dopravu a clo platí česká firma. Zboží bude procleno v ČR koncem dubna (možná). Zboží přes Itálii vůbec neprojde.
Jedná se o dovoz zboží z nečlenského státu EU, i když nám ho fakturuje firma z EU?
Kdy je datum UZP (na vstupu i na výstupu)?
Předem děkuji za každou radu.