Zrušení PP ve zkušební době!! Spěchá

• (neregistrovaný)

19. 4. 2006 12:50

Dobrý den, mám zaměstnance, který nastoupil 1.3.2006, je s ním uzavřena smlouva 3 měs. zkušební dobou. Zaměstnanec začal marodit 22.3.2006 a 18.4.2006 mi přinesl ukončenou neschopenku k 17.4.2006, kdy mi oznámil, že by chtěl zrušit PP, domluvila jsem se s ním, že 19.4. dorazí se všemi prac. pomůckami, které vyfasoval a ukončíme PP k 18.4.. Ale 19.4. mi manželka donesla neschopenku(prý je v nemocnici), která navazuje na tu předešlou. Můžu s ním i tak ukončit PP, když je nemocený a nepodepíše mi, že to převzal??
    Předem moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 4. 2006 13:13

Jana (neregistrovaný)

Re: Zrušení PP ve zkušební době!! Spěchá
      Prac.poměr zrušit můžete a od 18.4 to bude nemoc.v ochr.lhůtě(nebo od data kdy měl končit)Věci vám vrátí až ukončí nemoc a vy mu dáte zápočt.list a ostatní.

• 19. 4. 2006 13:20

Ilona (neregistrovaný)

Zakonik prace:
      § 58 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době
      (1) Ve zkušební době může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec zrušit pracovní poměr písemně z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu.
      (2) Písemné oznámení o zrušení pracovního poměru má být doručeno druhé straně zpravidla alespoň tři dny přede dnem, kdy má pracovní poměr skončit.

Nejlepsi bude poslat mu to alespon doporucene (radila bych do vlastnich rukou, ale kdyz je v nemocnici, tak si to stejne nevyzvedne... :///

• 19. 4. 2006 13:47

pája (neregistrovaný)

ZP § 266a - ukládá přímo povinnost zaměstnavateli doručovat veškeré písemnosti zaměstnanci, týkající se PP do vlastních rukou!!!
      Takže dodržte, když nepřevezme, platí po vrácení zpět fikce doručení.

• 20. 4. 2006 9:20

Martina+ (neregistrovaný)

---
      Zrušení PP ve zkušební době má volnější podmínky. Není tam sankce neplatnosti viz § 242 odst.2. http://archiv.mpsv.cz/scripts/2ppropo/ppropo.asp?ID=RO0336#DO_III_4_2

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).