Prosím-změna smlouvy??

• (neregistrovaný)

19. 4. 2006 14:24

Dobrý den,chtěla bych se informovat,jak je možné se správně zachovat v tomto případě:
    Zaměsntnanec.........star.důch.........má smlouvu na rok do 31.12.06,ale teď požádal o přerušení přes léto............a chce opět nastoupit od září............jak to nejlépe udělat?
    a)přerušit dočasnou smlouvu? a pak navázat dál.........jde mi také o průměry na nemoc a dovolenou
    b)musím ho odhlásit na PSSZ a ZP a pak ho opět přihlásit,že ano
    c)jak to zavést do smlouvy?

Děkuji moc za pomoc:)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 4. 2006 14:43

AF (neregistrovaný)

Re: Prosím-změna smlouvy??
      Já bych to vyřešila odhlášením, protože nikdy nemůžete vědět, zda se mu v důchodu nezalíbí a nezůstane tam. Přijde mi to nejjednodušší a bez zbytečných komplikací. AF

• 19. 4. 2006 18:22

Jiřka (neregistrovaný)

Máte dvě možnosti:
      1) Pracovní poměr ukončit, všude ho odhlásit. A pak znovu nástup, nová pracovní smlouva, přihlásit ho. Tzn. že všechny průměry budou nové, jako u nového pracovního poměru.
      2) Dát mu na domluvenou dobu neplacené volno. Tzn. že bude stále Vaším zaměstnancem.
      Já bych to řešila ukončením a případným opětovným nástupem, protože v případě nepl. volna by měl nárok na dovolenou i za ty měsíce, kdy nepracovat (dovolená by se totiž krátila až po 100 neodpracovaných dnech, takže jemu by se nekrátila vůbec).

• 19. 4. 2006 21:53

Irena (neregistrovaný)

Tak moc dekuji:)
      Radsi ho tedy odhlasim a pak udelame novou smlouvu............a to pak tedy muze mit novou na rok tedy ne do 31.12.06,ale na ten rok od zari,ze ano?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).