Re: Zásah vyšší moci.
Mě to tak zaujalo, že to sem kopíruji - myslíte toto nebo něco jiného v podobné souvislosti?
-----------------------------------------------------------
1.1 Nesplnění podmínek v důsledku zásahu vyšší moci
• Jestliže žadatel poruší podmínky poskytování vyrovnávacího příspěvku v důsledku zásahu vyšší moci a tento zásah řádně prokáže SZIFu, neuplatní se vůči tomuto žadateli žádná sankce.
• Za tolerovatelné případy zásahu vyšší moci se podle čl. 33 nařízení Komise č. 445/2002 považují:
1. smrt žadatele,
2. dlouhodobou pracovní neschopnost žadatele,
3. vyvlastnění podstatné části zemědělského podniku, pokud nemohlo být předvídáno v den přijetí závazku;
4. vážnou přírodní katastrofu, která značně postihne zemědělsky využívanou plochu zemědělského podniku;
5. nahodilé zničení chovatelských budov zemědělského podniku;
6. nákazu všech hospodářských zvířat zemědělce nebo jejich části.
•
• Zásah vyšší moci musí žadatel SZIFu (na místně příslušnou ZA-PÚ) oznámit nejpozději do 20 dnů ode dne, kdy došlo k zásahu vyšší moci
-------------------------------------------------------
Mimochodem, ten termín se mi líbí a uvažovala bych o jeho zakomponování do své smlouvy s klienty, jen se bojím, že přes jeho veškerou rozumnost a oprávněnost bych vypadala jako blázen :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2006 16:59
Mám na Vás prosbu, kdo vydává
potvrzení o zásahu vyšší moci a co je k jeho vydání potřebné! Prosím o Vaši odpověď co nejdříve a přdem všem velmi děkuji.