Re: Doklady - v hotovosti- zaokrouhlován
No v podvojku mám na zaokrouhlení směrnici, pak dávám do výnosů nebo do nákladů. A v DE to řeším tak, že to zaúčtuji normálně bez dph, když se jedná např. o zboží tak ke kodu zboží jako by to připočítám, nebo odečtu od základu. Vlastně je to taky můj mim. výnos nebo min. náklad. A dělat tohle koeficientem jsem nikdy neslyšela. Je to jako bych za to zboží dala méně nebo více peněz. jestli jsem to dobře vysvětlila.
Já dělám DE v acontu, takže se můžu přidávat kody na náklady i výnosy,takže jsem si na to zavedla kod a dávám to na ně. Taky jsem nidky neslyšela, že by se to řešilo koef. V dnešní době je normální, že se zaokrouhluje. Vyjde třeba 15.80 a 0,80 není.
K předchozím dvoum odpovědím :
Ale co pokyn č. D-253 ???!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2006 19:36
Prosím o radu. Vedeme DE, jsme plátci DPH. Dostáváme hodně dokladů, uhrazených v hotovosti, které mají uvedený základ daně, DPH a zaokrouhlení mimo např. 0,85 Kč. Což by u dokladů v hotovosti vůbec nemělo být. Takže prosím o radu co s tím zaokrouhlením děláte. Asi bychom měli celé částky u těchto dokladů přepočítávat koeficientem DPH, pokud jsou do deseti tisíc. Ale těch dokladů máme strašně moc, to se upočítáme. Takže děkuji za každou radu.