Re: Roční zúčtování - špatně :-(
Já bych to přepočítala správně a rozdíl bych jí srazila z výplaty. No a potom bych o to povýšila odvod záloh na daň z příjmů na finanční úřad. Při ročním vyúčtování ten vyplacený přeplatek potom bude správný, jenom odvedete menší daň než jste měli a v dalším měsíci větší. Tím se ro srovná. Ale možná je nějaký elegantnější způsob.
Re: Roční zúčtování - špatně :-(
---
Žádná tragédie. Přepočtěte RZ, sražte jí přeplatek ze mzdy a odvod bude vyšší. Nedoplatek za březen se vám projeví ve vyúčtování za rok 2006, který dáváte na FÚ. Zkuste se domluvit se svým správcem daně. Myslím, že u těchto malých částek FÚ penále nevyměřuje. Také zda nedoplatek nelze uhradit ihned a ne až při dalším odvodu. Jednou už jsem také něco opravovala, promítla do vyúčtování a žádný výměr nepřišel. Dávám si na prohlášení u zam., kteří nastoupí během roku lepík, aby mi neutekli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2006 10:20
Dobrý den, prosím pomoc! Výplatní den máme 15., teď za březnovou výplatu jsem vypočítala roční zúčtování zaměstnankyni a včera jsem zjistila, že je špatně, protože jsem si nevyžádala Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2005 od předchozího zaměstnavatele. Od 01/2005 pracovala u jiného zaměstnavatele a od 14.3.2005 pracovala u nás. Vím, že je to hrozná chyba a nechápu, jak jsem na to mohla zapomenout, ale stalo se a já teď nevím, co s tím. Vyšel jí přeplatek 2.000, ten už jsme jí i vyplatili. Kdybych měla to potvrzení, takový přeplatek by neměla. Poradí mi někdo, co s tím mám dělat? Skoro celou noc jsem kvůli tomu nespala :-( Děkuji moc za rady