Re: změny ve zdravotním pojištění
Také zdravím,je vidět,že je konečně po daních.:)
Času ale opravdu nepřibývá,mimochodem, četla jste už ty skvosty o novém nemocenském zákoně ? Další důvod proč to vzdát a opustit řady budoucích zoufalců.
Re: změny ve zdravotním pojištění
já měla jít druhý den na školení ossz - nemocenské,důchodové...večer hlásili,že schválili ten nový zákon,tak jsem nikam nešla - za 1000 Kč se budu školit o tom,co za půl roku nebude platit....na internetu jsem si našla návrh zákona ze servru posl.sněmovny vč.důvodové zprávy...chvíli četla povinnosti zaměstnavatele - hlavně o tom, jak bude platit a pak může požádat ossz o to,aby v případě porušení nemoci provedli kontrolu a další stránky povinností zaměstnavatele a lékařů při vyplňování neschopenek,placení nemocí prvních 14 dnů...vztekle jsem vypla počítač a počkám,co za zhovadilost zase z nich vypadne...oni už nejsou normální...a co se týká toho, že neví doposud výdělky a nemoci rok zpět...však mají nás účetní, my jim pěkně (podle mého logického úsudku) pěkně spočítáme - tzn.že spočteme sazby 25,69,69 - a jim k výplatě pravděpodobně předáme pěkně na talíři ať jen pokračují tam,kde zaměstnavatel skončil...takže to asi bude stejný kolotoč - neschopenka vč.údajů zaměstnavatele kdy naposledy pracoval,razítka,podpisy,výpočet na zadní straně průměrů - doposud vyplaceno...schopenka stejný způsob - kdy nastoupil - akorát mi není jasné kde budou orginály a kde kopie...no to mne zatím jen napadlo ale oni to určitě zkomplikují dalším tiskopisem, který se bude přikládat a pokud ne tak budou vyhrožovat desetitisícovými pokutami...to by jim šlo...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2006 10:55
Dobrý den, prosím vás jsou nějaké velké změny ve zdravotním pojištění tento rok? Jedná se mi o to, zda má význam chodit na školení nebo je vše při starém?
Díky Alice