Na faktuře není jednotková cena-vrátit?

• (neregistrovaný)

20. 4. 2006 12:08

Dodavatel nám přeúčtoval mateirál a na faktuře není jednotková cena materiálu (ta je jen na příloze - faktuře jejich dodavatele materiálu, která je navíc anglicky). Myslím si dobře, že mám fakturu našeho dodavatele poslat zpět na doplnění jednotkové ceny? Pokud ano, tak na jaký § se mám odkázat?

Předem díky za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 4. 2006 12:39

al (neregistrovaný)

Re: Na faktuře není jednotková cena-vrát
      Materiál nelze přefakturovat. Přefakturovat lze pouze média a služby. Můžete jim fakturu vrátit s odkazem na chybějící náležitost dle § 28 odst. 2. Myslím si, ale že u zboží se dá prokázat, že jste ho obdrželi (dodací list atd.) a že FÚ na chybějících náležitostech už tak nebazíruje.

• 20. 4. 2006 13:21

Lenka S (neregistrovaný)

Re: Na faktuře není jednotková cena-vrát
      Já sice říkám přefakturovat, ale správně je to tak, že oni nám ho prodají, my z něj něco vyrobíme a prodáme jim to.
      S tím FÚ možná máte pravdu, ale až zažijete finanční kontrolu s někým jako my, tak budete raději mít vše tak, aby se nad tím nikdo ani nezamyslel (náš daňový pordace jednou na adresu dotyčné paní řekl: "Tak neví, jestli je tak blbá (pardon), nebo to jen zkouší. Ale ona asi opravdu bude tak blb*.")
      Jinak ještě jednou díky za radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).