Re: Dohoda o provedení práce
ano, musi byt do 5000,- - ale proc trvate na te srazkove?
Já ne, ale SVJ asi bude i ten pracovník. Když by to nebylo srážkou, ale zálohově k jaké dani se musí SVJ zaregistrovat? Já bych daň srazila na konci roku dám potvrzení pracovníkovi a on si musí podat daňové přiznání? Promiňte, že se tak blbě ptám, ale SVJ už to rozjelo aniž by nám to jako správci řekli, takže teď to budeme dělat docela nakvap.
pokud budete srazet srazkovou dan - tak registrace ke srazkove dani; pokud zalohovou - tak dan z prijmu FO;
Pokud ten pracovnik ma vedle teto DPP jeste jiny pracovni pomer, tak musi podavat sam DP; pokud nema, tak mu rocni zuctovani dani muze udelat posledni zamestnavatel v r. 2006 (kam dolozi vsechny ostatni potvrzeni o prijmu, ktere mel behem roku)
A nebylo by lepší uzavřít s ním jiný druh smlouvy, např. smlouvu o zprostředkování, nebo o obstarání věci, nebo příkazní smlouvu (zkrátka uzavřít smlouvu obchodního charakteru, nikoliv pracovně právního)? Pak může SVJ vyplatit celých 22 tisíc a zdanění si ten člověk už zajistí sám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2006 8:49
Dobrý den, prosím o radu,
pracovník uzavřel s SVJ dohodu o provedení práce. Celková odměna činí 22000,- hrubého, 90 h. Výplata bude provedena ve dvou částech 7000,- a 15000,-. Mám dotaz zda musím zdanit každou část zvlášť (myslím že ano) srážkovou daní 20%. Nemá podepsané prohlášení. Tato daň bude konečná. Ještě si nejsem jistá zda daň máme odvést do konce následujícího měsíce po výplatě?
Děkuji za pomoc