Správný postup při výpočtu??

• (neregistrovaný)

21. 4. 2006 13:57

Dobrý den,jsem začátečnice a tak se zeptám možná hloupě:
    Rozh.období pro výpočet nemoc.se počítá na kal.dny,že ano? Takže i když máme zaměstnance na 37,5h/týdně a jsou placeni za odprac.hod. a někdy v měsíci odpracují jen 50hod,tak přesto se pak DVZ počítá z celkových příjmů děleno počet kal.dnů daných měsíců,ano??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 4. 2006 15:22

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Správný postup při výpočtu??
      Ano.Ale za neodpracovanou dobu mají náhradu mzdy ?Ta by do příjmů také patřila.(Z kalend.dnů v měsíci se odčítají dny nemoci.)

• 21. 4. 2006 15:36

Iva (neregistrovaný)

Tak to jsem ráda. Děkuji.
      A mohu se ještě zeptat teď zas na dovolenou?
      Pracují od nás od 3.10.05 a budou ted končit 30.4......min.rok si nevzali dovolenou vubec,takze maji z min.roku zbytek 5dní a ted mi to vyslo do konce dubna 6,5 dne............nechaji si to proplatit. Ovsem jeden z nich byl od 6.2.do 31.3. nemocny.............jak se mu to bude kratit na dovolene? Ja si myslim,ze mu za poctu proste jen narok za leden a duben,takze 3,5 dne..............je to spravne,prosim????

• 24. 4. 2006 9:47

Iva (neregistrovaný)

Takže jakmile odpracuje těch údajných 60 směn..........tzn. i dní?...........tak má nárok na plnou část daného poměru dovolené,i když už končí? Takže za leden a duben práce mu stejně náleží celkem 6,5 dne??
      Prosím je to tak?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).