Re: Výživné rozvedeného manžela
A proč by ho měla chtít, když nejspíš nemají děti a majetek mají vypořádaný? Vy byste po 6 letech od rozvodu chtěla živit bývalého partnera?
Bohužel, díky skvělým zákonům se může stát, že po několika letech po rozvodu, pokud se bývalému nebude chtít dělat, začne vymáhat alimenty. A soud mu je přiřkne!! To nám to naši zákonodárci zavařili. A řešení - přestat pracovat a vydělávat peníze, abychom nemuseli nic platit. Jak úžasné.
Tak špatný, že se ani nedivím, že spousta lidí spolu žije bez
papíru. Je fakt, že se rodí spousty dětí mimo manželství a pak si ženy chodí pro soc. dávky jako svobodné matky a stát platí a platí. Ono je to tak špatně vymyšlené, že těm ženám je jedno kdo jim platí, zda stát nebo otec dítěte. Proč by chodily žádat k soudu o zvýšení výživného na dítě, když o to co se zvýší výživné dostanou méně na soc. dávkách?? U soudu to jsou vždy nervy a na dávkách to mají za 5 min. vyplněné. Nic je nemotivuje k tomu aby otec dítěte přispíval víc neboť jim to doplácí stát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2006 23:10
Dobrý den.
Při žádosti o sociální dávky mi pracovnice sdělila, že si mám požádat o výživu rozvedeného manžela (jsem 6 let rozvedená). Bývalý manžel však nemá žádný příjem. Prý mám podat žalobu na soud, který o tom, že mi manžel nemusí nic platit, rozhodne. Já již takovéto rozhodnutí mám z doby před 6 lety.
Nemohu použít "staré" soudní rozhodnutí? Musím žalobu k soudu kvůli výplatě sociálních dávek vůbec podávat?
Za radu děkuji.