Re: DPH-měsíční přefakturace plynu a ele
Podle zákona o DPH opravdu máte vystavovat zálohy bez DPH,tedy na zálohu uvádět celkovou částku bez rozlišení na základ a DPH.Až v okamžiku ročního zúčtování - kdy budete znát dle plynáren a elektráren skutečnou spotřebu tak svému nájemci vystavíte konečnou fakturu s rozdělením na základ a DPH a odečtem uhrazených záloh.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2006 18:41
Jsem čtvrtletní plátce DPH.Pronajímám část obchodu a každý měsíc vystavuji fakturu na pronájem a zálohu na plyn a elktřinu měsíčnímu plátci DPH.Tyto zálohy vystavuji s DPH,protože i já si uplatňuji odečet na vstupu měsíčně při platbě zálohy.Tento plátce mi však tvrdí,že já mu nesmím tyto faktury- zálohy vystavovat s DPH,až při ročním zúčtování plateb plynárnám a elektrárnám.Není mi jasné proč bych to tak měla dělat,myslím si že můj postup je správný.Může mi to někdo vysvětlit a poradit mi.
Děkuji