Re: Tuzemská faktura v EUR a DPH
Děkuji za odpověď. Ale jak je to se zaúčtováním? Pokud použiji jejich kurz pro zaúčtování faktury, budu v rozporu s vnitřní směrnicí, podle níž přepočítáváme závazky v cizí měně pevným měsíčním kurzem k DUZP (dodavatel používá denní kurz). Měli bychom pro tyto případy doplnit směrnici o stanovení, že tuzemské faktury v cizí měně přepočítáváme kurzem dodavatele? Nebo se má použít jiný kurz pro účely DPH a jiný do účetnictví? Nevíte prosím o které § se lze opřít? Děkuji
Re: Tuzemská faktura v EUR a DPH
Já osobně mám upraveno ve směrnici přesně tak jak píšete,tím se mi nerozchází DPH a účetnictví.
Jinak nárokovat musíte podle zákona o DPH a do účetnictví zas podle zákona o účetnictví,který dovoluje jak denní tak pevný,takže je opravdu jen na Vás jak si to ošetříte ve směrnici.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 4. 2006 11:03
Prosím o radu - dodavatel z Prahy s českým DIČ nám (plátci DPH s českým DIČ) vystavil fakturu za zboží v EUR, ale s českým vyčíslením základu daně a DPH. Pokud přepočteme tuto fakturu naším pevným kurzem, vypočtený základ daně a DPH se bude lišit od DPH uvedeného na faktuře. Jaký je správný postup? Máme použít jejich kurz pro zaúčtování faktury a uplatnit DPH ve stejné výši jako je uvedené na faktuře nebo použít náš pevný měsíční kurz a uplatnit DPH podle našeho výpočtu? Děkuji za rady.