Re: Potvrzování zápočťáku MO
Kopie výpovědí nemají na sociálce co dělat!!! Nic jim do toho není a nemají ani zákonné právo poskytnutí kopií vyžadovat!!! Jedině v případě skončení PP mají PŘI KONTROLE právo nahlédnout do osobního spisu a přesvědčit se o způsobu skončení PP.
Jinak stačí v den skončení PP zajít na SSZ a nechat si zápočťák před předáním zaměstnanci potvrdit - což Vám ovšem většinou na počkání neudělají, protože tam nemají ke dni skončení PP ještě všechny údaje o nemocnosti ... A zaměstnanci nemůžete zápočťák zadržet až se SSZ uráčí ho potvrdit.
Mimochodem, Vy vůbec nemusíte mít založeny kopie zápočťáků potvrzené SSZ (kopie započťáků samozřejmě ano!!!) - jde o to potvrzení SSZ - to slouží jen pro nového zaměstnavatele odcházejícího zaměstnance.
Re: Potvrzování zápočťáku MO
Asi tak, pri ukonceni pomeru dojdu na socialku - na POCKANI mi potvrdi ZL (pouze pokud jeste trva nemoc, tak po ukonceni nemoci).
Original dostane zamestnanec a kopii, na ktere mam potvrzeno od zamestnance, ze prevzal potvrzeny original - ulozim do spisu.
Vypoved se na socilaku nedava.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 4. 2006 12:15
Chci se zeptat. Jsme malá organizace. při odchodu zaměst. posílám na OSSZ odhlášku a kopii výpovědi. Má se prý zasílat i započťák k jeho potvrzení a vyplnění nemoci. Byla jsem na kontrole po 1. roce fungování firmy. paní tam měla vypovědi, ale nezajímala se o to zda mám potvrzený zápočťáky od nich. Je to velký problém neměla bych to poslat dodatečně? Díky