Re: Živnostenský list
Nevěřte,
v NV č. 140/2000 Sb. Seznam živností volných zjistíte pod č. 69- že existuje živnost volná " Dokončovací stavební práce", kam patří malířské a natěračské práce, tapetování, pokládání text.podlah.krytin a další činnosti.
Pro vydání ŽL Vám stačí splnit všeob.podmínky k provozování živnosti- dle § 6 živ.zákona- 18 let, způsobilost k práv.úkonům a bezúhonnost- doložíte výpisem z rejstř.trestů. Vyplníte na ŽÚ tiskopis ohlášení živnosti, vydají ŽL a můžete jít do toho, počínaje dnem ohlášení.-§ 10 odst. 1 písm. a) živ.zákona.
Přesně tak. U živnosti volné je rozdílné procento v uplatnění výdajů paušálem, je nižší nežli u živnosti vázané.(60%, volná 50%)
Zavolejte si na živnostenský odbor, tam vám řeknou, co všechno požadují pro vydání živnostenského listu. U některých činností je to jen výuční list, u jiných chtějí i praxi. Je to u každé činnosti jiné.
Na živnostenském odboru by to měli vědět přesně.
>Dobrý den. Jsem vyučený malíř bez praxe a dostal jsem
>nabídku práce na žl. Potřeboval bych vědět zda je
>třeba ručitel nebo stačí výuční list. Každý mi říká něco
>jiného. Předem děkuji za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 4. 2006 10:56
Dobrý den. Jsem vyučený malíř bez praxe a dostal jsem nabídku práce na žl. Potřeboval bych vědět zda je třeba ručitel nebo stačí výuční list. Každý mi říká něco jiného. Předem děkuji za radu.