Živnostenský list

• (neregistrovaný)

26. 4. 2006 10:56

Dobrý den. Jsem vyučený malíř bez praxe a dostal jsem nabídku práce na žl. Potřeboval bych vědět zda je třeba ručitel nebo stačí výuční list. Každý mi říká něco jiného. Předem děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 4. 2006 11:51

pája (neregistrovaný)

Re: Živnostenský list
      Nevěřte,
      v NV č. 140/2000 Sb. Seznam živností volných zjistíte pod č. 69- že existuje živnost volná " Dokončovací stavební práce", kam patří malířské a natěračské práce, tapetování, pokládání text.podlah.krytin a další činnosti.
      Pro vydání ŽL Vám stačí splnit všeob.podmínky k provozování živnosti- dle § 6 živ.zákona- 18 let, způsobilost k práv.úkonům a bezúhonnost- doložíte výpisem z rejstř.trestů. Vyplníte na ŽÚ tiskopis ohlášení živnosti, vydají ŽL a můžete jít do toho, počínaje dnem ohlášení.-§ 10 odst. 1 písm. a) živ.zákona.

• 26. 4. 2006 23:29

xx (neregistrovaný)

Přesně tak. U živnosti volné je rozdílné procento v uplatnění výdajů paušálem, je nižší nežli u živnosti vázané.(60%, volná 50%)

• 26. 4. 2006 11:00

Lenka Poláková (neregistrovaný)

Zavolejte si na živnostenský odbor, tam vám řeknou, co všechno požadují pro vydání živnostenského listu. U některých činností je to jen výuční list, u jiných chtějí i praxi. Je to u každé činnosti jiné.
      Na živnostenském odboru by to měli vědět přesně.

>Dobrý den. Jsem vyučený malíř bez praxe a dostal jsem
      >nabídku práce na žl. Potřeboval bych vědět zda je
      >třeba ručitel nebo stačí výuční list. Každý mi říká něco
      >jiného. Předem děkuji za radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).