Re: Potvrzení - prosím účetní
Pokud chce "Potvrzení o zdanitelných příjmech", pak samozřejmě argumentujte tím, že si DP budete dělat sama. Je to Vaše právo. Nikdo nemá povinnost žádat o roční zúčtování. Je věcí každého zaměstnance, jak se se svými daněmi vypořádá.
Pokud chce "potvrzení o výši příjmu" tak argumentace, že "bez toho nemůže spočítat výplatu" je naprostý nesmysl. Do Vašich předchozích příjmů mu nic není. Při nástupu do zaměstnání jste si nejakou výši mzdy sjednala a postupuje se podle sjednané mzdy, ne podle předchozího zaměstnání.
Nicméně potvrzení o průměrném čistém měsíčním výdělku by mělo být součástí "Potvrzení o zaměstnání" (zápočtový list) - viz § 3 NV č. 108/1994 Sb. (prováděcí vyhláška k zákoníku práce). Rozhodně to však neznamená, že by se z něj něco počítalo v novém zaměstnání !!!
Buď je zaměstnavatel jenom zvědavý kolik jste "brala" jinde, nebo je to takovej puntičkář, že chce do písmene dodržet předpisy a pokud není výdělek na Potvrzení o zaměstnání uveden, pak ho chce zjistit jinak.
Nedejte se a "utlučte" ho paragrafy. Hodně zdaru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2006 22:57
1. dubna jsem nastoupila do nového zaměstnání. Vedoucí ode mě chce Potvrzení o výši příjmu. Na můj dotaz k čemu to potřebuje mi vysvětlil, že bez něj mi účetní nemůže vypočítat výplatu. Já si ale přesto myslím, že moje příjmy z předchozího zaměstnání jim můžou být ukradený. Dańové přiznání na konci roku si dělám sama.
Co jim mám říct, MUSÍM JIM TO POTVRZENÍ DODAT. děkuji