Re: Jak účtujete paragony?
pokud nemate cas zauctovat driv nez vyplatite, tak sectete sumu paragonu, vyplatte jednateli a pak v klidu uctujte na 501/211 atd., nebo mu reknete at pocka, az to zauctujete - stejne by vam mel podepsat VPD...
Nejakou extra vydejkou bych to nekomplikovala...
Re: Jak účtujete paragony?
v podstatě ano, jenom dávat pozor na datumy -hlavně na přelomu roku... já osobně si rozlišuju ještě na daňové a nedaňové z titulu DPH, a to kvůli snazšímu zpracování DPH a jeho následnému kontrolování... v PÚ, kde vám jeden výd. pokl. dokl. dovolí více rozúčtování v tom žádný problém není.....ba naopak je zbytečné zakládat x set/tisíc pokladních dokladů skrz každý nákup za pár korun...
S jakým datem zapisovat do deníku?
Můžu ještě poprosit? S jakým datem zapisuji do účetního deníku?
S datem kdy tento zápis udělám?
Např. faktura vystavená 31.3., došla 3.4., účtuji 3.4.
takže účtuji 111/321 a 343/321 k 3.4. nebo k 31.3. kdy je DUZP atd.?
Díky moc za odpovědi na hloupé otázky :-)
Re: S jakým datem zapisovat do deníku?
>>Můžu ještě poprosit? S jakým datem zapisuji do
>>účetního deníku?
>>S datem kdy tento zápis udělám?
>>Např. faktura vystavená 31.3., došla 3.4., účtuji
>>3.4.
>>
>>takže účtuji 111/321 a 343/321 k 3.4. nebo k 31.3.
>>kdy
>>je DUZP atd.?
Musíte dodržovat datum DPH podle skutečného DUZP podle toho jestli jste čtvrtletní nebo měsíční plátce. V tomto případě účtujete k 31.3.
>>
>>Díky moc za odpovědi na hloupé otázky :-)
>
>Já lepím nebo přišívám paragony na papír, rozlišené
>podle druhu nákladu, sesčítám a jednou položkou zaúčtuji
>k datu posledního dne v měsíci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 4. 2006 9:36
Prosím o radu. Jsem začátečnice a nevím jak správně by se měla v účetním systému vést pokladna.
Jednatel mi nosí paragony vždy tak cca za 14 dní (každý od jiné firmy) a chce je najednou vyplatit.
Jak to správně zapíšu do systému? Můžu udělat výdejku z pokladny na jméno jednatele s textem, že mu proplácím předložené paragony a ty pak jednotlivě účtuji do účetního deníku ( např. 501/211, 343/211)?
Díky za pomoc....