Přihláška na PSSZ

• (neregistrovaný)

1. 5. 2006 20:08

Kdo mi poradíte, skončil jsem v zaměstnání k 30.4., květen zůstanu doma a od 1.6.nastupuji do nového zaměstnání.Slyšel jsem, že se nemusím ohlašovat na sociálce, stačí, když si požádám v novém zaměstnání o Čestné prohlášení, kde napíšu, že jsem za ten měsíc neměl žádné příjmy a ten měsíc se mi bude počítat jako odpracovaný.V případě, že toto prohlášení nedostanu, mám si ho vyžádat na sociálce a nebo si ho mohu napsat sám? A jestliže bych musel na sociálku, tak to musím v místě trvalého bydliště? Já žiju v Praze, ale trvalé bydliště mám v Brně.
    Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 5. 2006 23:46

H. (neregistrovaný)

Re: Přihláška na PSSZ
      Pojištěn budete v případě, když budete mít neplac.volno. Jinak soc.pojištění za Vás nikdo platit nebude, pokud rozvážete prac.poměr. Pokud se ovšem nepřihlásíte na ÚP. Jinak ještě budete muset za ten měsíc, kdy nebudete v pr.poměru, ani v evid.ÚP, odvést zdr.pojištění.

• 2. 5. 2006 21:04

H. (neregistrovaný)

Odpověď na Vaše otázky to tedy byla, a to v tom ohledu, že pojistné za Vás nikdo platit nebude, ani prohlášení od OSSZ by Vám nebylo nic platné - žádné takové se nevydává.Pokud neplatíte pojistné, ať z prac. poměru neb jako OSVČ, pojištěn nejste. Z odpovědi jasně vyplývá, že do důchodu by se počítala doba pouze tehdy, budete-li veden n a ú ř a d ě p r á c e.
      Na OSSZ byste se mohl přihlásit v místě trval.bydliště, a to pouze v případě, budete-li si p l a t i t dobrovolné pojistné,příp. budete mít živn.list.Jinak ne.

• 3. 5. 2006 10:37

H. (neregistrovaný)

Doplňuji svou odpověď o adresu:
      http://www.cssz.cz/duchodove/doba_pojisteni.asp

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).