Re: nemocenská od 1.1.2007 - spěchá!
Právě proto připravuji na stránkách www.vyplata.cz aktualizaci on-line výpočtu nemocenských dávek, který bude zohledňovat, jak zaměstnavatele, tak správu sociálního zabezpečení. Můžete jej pak využívat.
Chyba není v zákoně, ale v mé nepozornosti. První redukční hranice se má násobit jednou třicetinou, nikoliv jednou třetinou, jak jsem si několikrát chybně přečetla:o)
Během tohoto týdne by měl přibýt kalkulátor pro rok 2007.
S pozdravem Renáta Změlíková
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 5. 2006 9:50
Dobrý den,
četla jsem schválený návrh zákona o nemocesnkém pojištění, který má vejít v platnost od 1.1.2007. Denní vyměřovací základ se má upravovat dle násobků průměrné mzdy (vyměřovací základ x koeficient). Částky redukčních hranic tedy vyjdou cca od 6 do 18 tisíc. Denní vyměřovací základ se pohybuje běžně pouze ve stovkách. V zákoně jsem nikde nenašla, zda se má DVZ násobit průměrným počtem dní v měsíci nebo se má redukční hranice dělit PP dní v měsíci.
Psala jsem na MPSV, ale ještě mi neodpověděli.
Nevíte to někdo?