Prohlášení - povolení pro sídlo firmy

• (neregistrovaný)

3. 5. 2006 8:22

Dobrý den,

zakládáme obchodní společnost. Konkrétně v.o.s.
    V tuto chvíli mám nájemní smlouvu kanceláře napsánu na sebe(jsem společník).

Majitel nemovitosti mi klidně podepíše prohlášení, že si zde můžu zřídit sídlo pro naši budoucí firmu, kvůli vydání ŽL a zápisu do OR.

Co má prohlášení všechno obsahovat?
    Jak ho napsat, nebo na to existuje formulář? Pokud ho máte prosím, byla by možnost mi to zaslat na e-mail?.

Potřebuji vlastně zajistit souhlas vlastníka, že BUDOUCÍ právnická osoba může v nemovitosti provozovat svoji živnost a ZŘÍDIT sídlo.

Moc, moc díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 5. 2006 8:28

Martina (neregistrovaný)

Re: prohlášení - povolení pro sídlo firm
      Dobrý den, myslím, že žádný formulář neexistuje - text bych nazvala PROHLASENI VLASTNIKA - a obsah textu v tom slova smyslu, ze souhlasi se zrizenim sidla pro spolecnost ...., a ze s nim po zapisu do OR uzavre najemni smlouvu. Martina Měli jsme taky uplne jednoduche sdeleni od vlastnika ..... staci jakykoliv projev souhlasu :)

• 3. 5. 2006 10:14

pája (neregistrovaný)

Re: prohlášení - povolení pro sídlo firm
      Správný postup by měl být takovýto:
      1. podepsání společenské smlouvy v.o.s.
      2. sepsání nájemní smlouvy na prostory a souhlas vlastníka,
      k tomu přiložit výpis z katastru nem., dokládající, že ten, kdo uděluje souhlas a podepisuje náj.smlouvu, je skutečně vlastník (stačí ověřená kopie).
      3. podání návrhu na zápis do OR, zatím jsem se vždy setkal s tím, že obch.soud chce doložit právní titul užívání prostor, kde je sídlo firmy.
      souhlas vlastníka je jednoduchý dokument.

Čestné prohlášení vlastníka.. Já podepsaný(data) prohlašuji a dokládám výpisem z katastru nemovitostí, že jsem vlastrníkem nemovitosti.. uvést údaje, včetně evidenčních údajů z výpisu z katastru.
      Souhlasím s tím, aby v OR bylo zapsáno jako sídlo společnosti- uvést sídlo-adresu, případněbližší určení.
      Na závěr by měla být věta:

Jsem si plně vědom, že se v případě uvedení nepravdivých údajů vystavuji nebezpečí trestního stíhání (§ 125 trestního zákona).
      Datum, podpis, kde podepsáno... a stačí- podpis ověřit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).