Re: 3 zaměstnanci na DOPČ
Připomínky by mítmohl, protože máte na předmět své činnosti zaměstnávat hlavně na pracovní poměr. Myslím si však, že pokud to tzv. "ukecáte" ,že to nejsou jediní zaměstnanci, které máte, dále pokud nepřekračují polovinu stanovené týdenní prac.doby, chodí nepravidelně, mají jinde hlavní p.p. Pokud nemají jinde hlavní p.p., a nedosahovali by u Vás vědělek alespoň ve výši měs. min.mzdy,
musí se dopočítávat odvod na zdr.poj. z rozdílu mezi dosaženou odměnou a min. vyměř.základem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
5. 5. 2006 13:43
Provozuji restauraci. Zaměstnávám 3 lidi na DOPČ, a to proto, že někdy obsluhuju sama a jen v případě, že jsem v práci (mám i HPP) , obsluhuje manžel nebo lidi na DOPČ. Jen by mně zajímalo, jaké máte zkušenosti, když by přišel pracák, jestli můžou mít připomínky, proč rovnou nezaměstnám někoho na třeba polovční pracovní poměr?
Díky za rady