Re: energie - zálohy a vyúčtování
neznám program Ekonom, ale některé programy umožňují provádět likvidaci závazků formou - bez vazby.Zlikviduje se závazek - a máte tam nuly.
z daňového hlediska - evidujete příjmy a výdaje a závazky (pokud už tedy žádné závazky nemáte, tak je to OK
DPH (pokud jste plátcem) si uplatníte z vyúčtování - základ daně+dph, které jste obdrželi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2006 14:25
prosím o radu. už mi to nemyslí. úplně jsem se do toho zamotala. jak právně v daňové evidenci zaúčtovat elektřinu. měsíčně platím zálohy,které účtuji jako daňový výdaj (bez DPH). Dvě zálohy jsem nezaplatila,tak mi v programu (Ekonom) vyskakují jako neuhrazený závazek. Nyní bylo vyúčtování, ve kterém jsem obdržela přeplatek. Tím vlastně jsou všechny zálohy jakoby zaplaceny. Faktura s přeplatkem je už s rozpisem DPH. Nevím,zda mám ty nezaplacené dvě zálohy vynulovat. Jsem v tom zamotaná a přitom je to úplně banální záležitost. ale prosím poraďte. díky