Re: Komplikovaná otázka:o))))Prosímmm
Já si myslím,že u společníků je to neobvyklé. Asi by to chtělo opravdu vidět ten konkrétní účetní případ. Popište to lépe.
Re: Komplikovaná otázka:o))))Prosímmm
*** Ono to může být jakákoli odměna, která se vejde pod definici "příležitostné zaměstnání", která je uvedena v zákoně o nemocenském pojištění - ty jsou vyňaty z pojištění, i když přesáhnou 400 Kč. Proto je opravdu důležité zjistit, za co to bylo. Každá odměna by měla být někým "přiklepnuta" nebo schválená (VH, společníky, smlouva,...). Zjistěte a pokud k tomu nic není, bude nejlepší se domluvit se společníky a odměnu pojmenovat tak, aby se pod tu definici dostala, jinak hrozí doměření pojištění ***
Hallóó jsem tady
Jedná se o to,že bývalá účetní tvrdí,že musela být vyplacena nějaká povinná odměna,když firma funguje a nemá zaměstnance.Byla zaplacena pokladnou,ale bez jakéhokoliv dokladu pouze zaúčtována v programu.Stejně i s cesťákem,proplaceny,v nákladů,ale po nějakém dokladu vyúčt. prac.cesty ani stopa.
Poradíte mi????Děkuji
Re: Hallóó jsem tady
*** Záleží jak moc po někom chcete dodělávat. Pokud ano, pak platí to výše uvedené. Protože jste neodvedli pojistné, musíte to dostat pod příležitostné zaměstnání (zákon 54/1965 §6) - ono to zřejmě půjde - ale nevím, čím se Vaše firma zabývá a na co to navléct. Cesťák jde taky dodělat ale společníci musí s Vámi spolupracovat :-))))) a musí Vám třeba to vyúčtování pracovních cest dát. Taky se podívejte, zda mají nějaké smlouvy se společností, hlavně ten jednatel - může tam být zmínka o pracovních cestách. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 5. 2006 12:25
Zdravím Vás všechny a moc Vám prosím o radu.
Jedna se o takovou vec.
Prevzala jsem ucetnictvi a kontroluji rok 2004, jedna se o s.r.o.,dva spolecnici jeden z nich jednatel.
Na konci roku 2004 jsou vyplaceny odmeny, jedna 8000 a druha 2550 -z toho je 10.000,- zauctováno 522/331 a 3000 522/331, odvedena srážková dan 450 a pak nejaka dan 25% 2000,-uctována jako dan z prijmů.Muzete mi poradit jak to ma byt správne.Dane zaplaceny v danem roce,ale na uctu 331 zustava 2450.-Neni odvedeno SP a ZP,nevim jak to bylo v roce 2004,ale dnes se musi za jakou koliv odmenu vyssi 400/mes.odvest SP a ZP.
Dekuji vsem za radu