Re: Pracovní doba - rozpis
Moje pracovní doba je od 8:00 - 16:30 z toho mám půl hodiny pauzu na oběd.
Re: Pracovní doba - rozpis
Pak bude mzda za ten den vypadat takto:
7 - 8 h = nic
8 - 10.30 = náhrada mzdy průměrem
10.30 - 11 h = zřejmě přestávka, neplatí se.
11 - 17 h = mzda za práci
16.30 - 17 h = 0,5 přesčasový příplatek, pokud nebude vybráno náhr. volno
17 - dojezd domů = nic
Vysvětlení: Doba cestování před pracovní dobou a po pracovní době se nepočítá. V 8 Vám měla začít práce, ale nemohla začít, protože jste až do 10.30 cestoval, proto se tento čas platí průměrem. Pak přestávka, kterou máte každý den. Od 11 h jste pracoval až do 17 h. Tato doba Vám musí být zaplacena a navíc tady máte půl hodiny přesčas, protože normálně byste končil v 16.30. A k tomu dostanete peníze dle cesťáku, což ale už pochopitelně není mzda.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2006 11:56
Dobrý den,
chci se zeptat, uskutečnil jsem pracovní cestu do Prahy, vyjel jsem z Ostravy v 7:00 a do Prahy jsem dorazil v 10:30, v 11:00 mi začala prezentace našeho produktu a skončil jsem v 17:00 hod. Domů do Ostravy jsem dorazil až ve 20:30.
Chci se zeptat, mám pracovní dobu 8 hod. Dneska mi bylo řečeno, že jsem odpracoval pouze 6 hod - že pracovní výkon mi začal začátkem prezentace a ne začátkem pracovní cesty.
Prosím napište mi, zda-li je to pravda popř. odkaz na nějaký zákon, připadá mi to totiž absurdní.
Děkuji.