E-shop - registrační pokladna

• (neregistrovaný)

10. 5. 2006 21:54

Dobrý den,

podnikám jako fyzická osoba na "maloobchod mimo obvyklé provozovny" - internetový obchod, kde 99% plateb zákazníků prochází skrze bankovní účty, každá zásilka je vybavena daňovým dokladem (žádné paragony, vždy faktura se všemi náležitostmi), nelze tedy nijak "šidit". Platí i pro mě povinnost mít registrační pokladnu? V zákoně jsem žádné výjimky nenašel - máte někdo s tímto nějakou zkušenost?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 5. 2006 22:08

mat (neregistrovaný)

Re: e-shop - registrační pokladna
      Asi si odpovím sám:

Každý daňový subjekt, který přijímá a vydává platby v hotovosti, je povinen vést věrohodnou evidenci jednotlivých plateb, pokud údaje o těchto platbách slouží jako důkazní prostředek pro správné stanovení daňové povinnosti s tím, že od 1.1.2007 bude povinný subjekt takovou evidenci provádět na registrační pokladně s fiskální pamětí dle ZRP.

- jelikož platby (příjmy) v hotovosti u nás jsou zcela zanedbatelné (a u výdajů není problém vyžádat si pokladní doklad od dodavatele - při platbě hotově), asi by registrační pokladna být nemusela, i když jsme maloobchod...

• 11. 5. 2006 14:37

Zdena (neregistrovaný)

Zkuste navštívit stránky mininisterstva financí, někde tam jsou otázky a odpovědi k registračním pokladnám. Myslím, že u internetového obchodu stačí přenosná pokladna, ale nevím, co se pod tímto pojmem skrývá.

• 10. 1. 2007 12:07

NN (neregistrovaný)

No já myslím, že myslet si znamená h.. vědět. :)
      DLE MFCR je registrační pokladna potřeba i u e-shopu:
      http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/SID-53EDF4E6-E8C90B66/cds/jsem_povin_subj.pdf

Povinnými subjekty jsou podnikatelé, kteří vlastní živnostenský list znějící na: maloobchod se smíšeným zbožím, specializovaný maloobchod, maloobchod motorovými vozidly, maloobchodní prodej a pronájem zvukových a zvukově - obrazových záznamů a nenahraných nosičů, maloobchod tabákovými výrobky, maloobchod provozovaný mimo řádné provozovny a maloobchod použitým zbožím. Povinnými subjekty nejsou živnosti spočívající např. ve výrobní činosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).