Re: Jednorázová výpomoc-moc prosím o rad
Muzete nekoho zamestnat na Dohodu o provedeni prace - dani se to 15% pokud castka neprevysi 5000,- mesicne, pojistne se neplati.
To je nejcistejsi.
Clen rodiny muze misto vas zaskocit ale pokud mu date nejakou mzdu, tak zalezi zda ma jine prijmy.
Re: Jednorázová výpomoc-moc prosím o rad
Moc děkuji. Jedná se o důchodce a nemá jiný příjem, takže si myslím, že je zbytečné platit nějaké daně... v takovém případě mohu tu jednorázovou výpomoc použít i pro to, když se jedná o mou běžnou podnikatelskou činnost? Kdyby to byla dohoda o provedení práce, podává se tam nějaké přiznání když se odvádí ty zálohy?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2006 8:31
Dobrý den, jsem živnostník a vlastním obchůdek, nyní jsem onemocněl a mám neschopenku. ovšem obchod musí běhat dál, slyšel jsem o možnosti uzavřít třeba s nějakým členem rodiny atd Jednorázovou akci-výpomoc, kdy by předmětem smlouvy byl provoz toho mého obchodu po dobu nemoci (max výdělek omezen 20tis Kč).
Potřebuji poradit, zda to mohu v tomto případě uzavřít a na co si dát případně pozor, aby bylo všechno košer. děkuji Jan Láznička