Re: penále VZP
Zajděte tam osobně a řešte to na vyšších místech. Pokud máte dopis, ve kterém jste žádali o převedení přeplatku na úhradu nedoplatku je opravdu zarážející, že se Vám k tomu nevyjádřili. S tou promlčecí lhůtou opravdu nevím.
Problém je ale v tom, že s VZP je bohužel těžká komunikace, sama jsem něco řešila a vlastně řeším už 3roky a pořád žádné vyjádření.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 5. 2006 16:19
V r. 1992 jsme ja i manzel radne platili pojisteni VZP dle platnych podminek. Pri vyuctovani manzelovi vysel preplatek a mne jako spolupracujici osobe nedoplatek pojistneho. Z duvodu ulehceni administrativy jsme pozadali pojistovnu, aby manzelovi preplatek nevracela a pouzila ho na uhradu meho nedoplatku /internim prevodem mezi variabilnimi symboly/. Cca po dvou letech jsme obdrzeli vyuctovani pojistneho, ja s vymerem penale za neuhrazene pojisteni, na manzelove uctu stale "visel" onen preplatek. Obratila jsem se na pojistovnu s zadosti o vysvetleni proc nebylo provedeno preuctovani mezi obema ucty, bylo nam receno ze to nelze, na dotaz proc jsme o tom nebyli informovani vcas jsme odpoved nedostali. Penale nebylo nijak velike, ale nezaplatila jsem ho. Ve vyuctovani mych plateb za r. 2005 si ho pojistovna sama strhla z preplatku, vice nez po 11ti letech po jeho vymereni. Zajimalo by mne, zda a kdy dochazi k promlceni. Dekuji.