Re: Obvyklá sazba ?
Těžko radit, ale vyšla bych z nařízení 333/1993 Sb. o minimálních mzdových tarifech - viz třeba tady http://business.center.cz/business/pravo/zakony/tarify/
Najděte si činnost, která nejvíce odpovídá tomu, co budete dělat. Přičtěte navíc minimálně 50% k uvedené sazbě, protože ty tarify jsou počítané za podmínek, že za vás zaměstnavatel platí odvody SP, ZP a náklady na pracovní místo. Tak dostanete jakési minimum, pod nějž byste neměla jít. Horní hranice záleží na vaší šikovnosti, přesvědčovacích schopnostech a dobré vůli druhé strany ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 5. 2006 6:53
Dobrý den, prosím o radu. Klient, pro kterého jsem dosud vykonávala informační a administrativní služby, mne požádal o rozšíření služeb o činnosti, které spočívají ve vyčíslování pohledávek, plynoucích ze smluv o postoupení. Jedná se o zpracování jednotlivých položek pohledávky do přehledné tabulky, jejíž součástí je výpočet úroku z prodlení z jistiny dluhu i jednotlivých položek pohledávky. Tato tabulka pak bude součástí žaloby o úhradu dlužné částky. Vzhledem k tomu, že jsem tuto činnost dříve vykonávala pouze jako součást jiných zakázek, kde moje odměna byla stanovena jako podíl na zisku z jednotlivých zakázek, nevím, kolik bych si za takovou činnost měla účtovat. Můžete mi prosím někdo napsat, jaká je obvyklá hodinová sazba za takovou práci, nejlépe nějaké rozmezí, počínaje "přátelskou" sazbou ? Moc děkuju.