Re: Nástup do zaměstnání po MD
Měla jste ho kontaktovat dříve( do 3 let věku dítěte),do této doby trvá rodičovská dovolená, pak už není povinen Vás vzít zpět. Záleží na tom, kdy bylo přesně datum Vašeho možného nástupu a také,
jestli jste měla se zaměstnavatelem nějak písemně dohodnutou dobu po skončení rodičovské dovolené( 4.rok již by se jednalo o neplacené volno, na které zaměstnavatel nemusí přistoupit a zpravidla nepřistupuje).Takže ,pokud jste dosud nenastoupila po skončení rodič.dovolené, může zam.považovat dokonce i za neomluvenou absenci a Vámi projevený nezájem o další trvání v pr.poměru. Nyní tedy záleží na tom, jakým způsobem bude Váš pr.poměr ukončen se strany zaměstnavatele.
Pokud byste ale dostala výpověď z důvodů par.46 ZP organiz.důvody(odst.1a) až c), náleželo by Vám minimálně dvojnásobné odstupné vypočítané z Vašeho pravděpodobného výdělku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2006 15:04
Prosím o radu: po 3 letech mateřské dovolené jsem kontaktovala mého zaměstnavatele s tím, že bych chtěla opět nastoupit. Zaměstnavatel mi však sdělil, že mě přijmout nechce. Mám nárok na odstupné? V případě, že ano, kolik měsíčních platů mi musí dle zákona proplatit.
Děkuji za odpověď.
Z.