Re: Banky - co prověřují?
Podstatné dne mého názoru, je zda máte dostatečný příjem. dle zkušeností na částku 1mil. Kč aspoň 15000tis - fakt jen orientačně (záleží na počtu členů domácností atd.), pak je nutné něčím ručit buď přímo pořizovaným bytem, pokud je ve vlastnictví nebo jinou nemovitostí. A.
Re: Banky - co prověřují?
Když jste nesplácela OK kartu, tak to ví GE Money Bank a jestli je ona jedna z těch bank, kde jste zádala,tak Vám samozřejmě nepůjčí a ostatní banky, když vidí informaci, že Vás 2 odmítly, tak Vás odmítnou taky.
Další věcí je výše příjmu. Doporučuji postup, který dlouho trvá, ale je jediný účinný. Buď si udělejte stavební spoření a pak si po uplynutí spoření zažádejte o úvěr /což je na 5 let/ nebo zažádejte o malou půjču třeba na pračku na 6 měsíců a řádně ji splaťte, pak větší, zase ji splaťte a pak budete vedena jako solidní klient a dají Vám větší částku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2006 9:00
Dobrý den,
můj dotaz se týká půjčky v bance: žádala jsem půjčku ve 2 bankách, ale nedaly mi jí.
Před pár lety jsem měla úvěr na OK kartu, kterou jsem pár měsíců nesplácela (mladá, hloupá, na pracovním úřadě) - bohužel stalo se. Tak mě napadlo, že díky tomuhle hříchu z mládí jsem se dostala do registru dlužníků a proto mi banky nyní nepůjčí.
Zažádala jsem si tedy o výpis info z registru dlužníků u CBCB a Solus:
- u CBCB: objevily se tam jen ty informace, že jsem žádala u 2 bank o půjčku, kterou mi nedali. Nic víc.
- u Solusu: mi napsali, že vůbec nejsem vedení u nich v registru.
Proto se ptám: pokud nejsem v registru dlužníků, čím to tedy může být, že mi banky nepůjčí? Co vlastně banky prověřují??? Je možné, že na tom výpisu mi ty negativní info nenapsali, ale bankám se v PC při kontrole objevují?
Nevím, co mám dělat, kde je problém. Vše už mám splacené, nyní bych chtěla úvěr na koupi bytu.
Velmi děkuju za jakoukoliv radu, jsem zoufalá.