Re: DOhoda o provední práce
Myslím, že by to bylo možné - uveďte jednorázový úkol do výše 100 hodin. Na ZP a OSSz nehlásíte, ani nedovádíte pojištění. Na FU se musíte přihlásit k odvodu daně ze záv. činnosti a tuto daň z dohody srazit (do 5000 15% srážková, nad 5000 zálohová min. 20%)
Děkuji, ale prosím ještě o radu jak má taková smlouva na jednorázový úkol vypadat, jako co mám být já uvedena v záhlaví
a moje kamarádka? Např. zaměstnavatel a pracovník. Dále upozorňuji, že ta výpomoc bude sice do 100 hod, ale asi až do konce roku 2006. Děkuji
formular DPP je tady na strankach v sekci sablony / pracovni zalezitosti - ale jak jsem psala nize, pokud budete formulovat jako "vypomoc" a jeste k tomu do konce roku, tak si koledujete, ze vam to socialka pri kontrole vyhodi, prehodnoti jako dohoda o pracovni cinnosti a domeri pojistne i penale.....
dohoda o provedeni prace se uzavira pouze na jednorazovou vypomoc, neopakujici se cinnost, plati se z ni pouze dan, pojisteni neee - omezeni 100h rocne (jak pisete); existuje jeste dohoda o pracovni cinnosti, tam je omezeni max 20h tydne, ale z te se plati socialni a zdravotni pojisteni - takze je mene vyhodna;
takze bude formulujte na tech dohodach o provedeni prace nejake jednorazove akce, abyste byla "kryta" nebo uzavrete dohodu o pracovni cinnosti; v obou pripadech se musite registrovat na FU k dani z prijmu FO a ke srazkove dani (pisete, ze kamaradka je zamestnana jinde, takze u vas nepodepise prohlaseni, tim padem ji prijem do 5000 budete danit srazkovou dani 15%, nad 5000 zalohovou min. 20%). U dohody o pracovni cinnosti musite jeste prihlasit tu kamaradku na socku a zdravku.
Btw. v cem spociva provozovani "hydrocolonu" - at si trochu doplnim vzdelani? ;) diky.
Není to klystýr, ale je tady určitá podobnost. Klystýr Vám nepropláchne důkladně střevo a nevyčistí od škodlivin. Hydrocolon je to metoda, kterou podstupují i umělci-celebrity. A doporučuji osobně zejména lidem se sedavým zaměstnáním. Než jsem podstoupila hydrocolon měla jsem hodně často zácpy a jiné zdrav.problémy. Po této metodě výplachu střev se mi zdravotní problémy zlepšily. I když se touto metodou nedá ihned zhubnout, cítila jsem se lehčí a bříško jsem měla menší. Tato metoda není nijak ponižující (zavádí se hadička do zadečku), pokud ji provádí zkušený a "lidský" zdravotní personál. Já to štěstí měla.
Pokud by jste měla zájem o informace mohu Vám zaslat info-letáček a kontakt. print@arsystem.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 5. 2006 9:32
Jsem FO-provozuji hydrocolon.Jelikož nestačím na to sama pomáhá mi kamarádka. Nejsem ale zaměstnavatelem. Co mohu udělat, jakou smlouvu sepsat s kamarádkou, která mi vypomáhá. Bude asi
do 100hod./rok. Kamarádka je zaměstnaná jinde.
Pokud s ní musím sepsat dohodu o provední práce, musím to nahlásit na OSSZ, zdrav.poj., a finanční úřad? Děkuji