Přeřazení na jinou práci

• (neregistrovaný)

21. 5. 2006 15:05

Prosím poraďte mi s nastalou situací: Již 3 měsíce jsem kvůli úrazu (nepracovnímu) v prac. neschopnosti.Zaměstnavatel mi oznámil,že mě přeřadil na jinou (nižší) práci.Na mé místo přijal někoho jiného.Jaký je další postup,když tuto pozici odmítnu?Musím dát sama výpověď?A jaký je postup,když v nemocenské otěhotním a funkci,kde jsem byla přeřazena,nemohu ze zdrav. dův. vykonávat?V práci jsou možné jen 2 různé pozice-kancelář a prodavačka.Musí mě zaměst. vzít zpět na mou pův. pozici? Jak je to v tomto příp. s ostupným?
    moc díky za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 5. 2006 11:37

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Přeřazení na jinou práci
      V době VAší pracovní neschopnosti Vás nemůže nikam přeřazovat. Ani Vás nemůže "přeřazovat" bez dohody s Vámi o změně pracovní smlouvy. Jsou však případy, kdy Vás MUSÍ převést a kdy Vás MUŽE převést na jiné místo i bez Vašeho souhlasu.Oba případy předpokládají odborný zdravotní posudek, který byste zaměstnavateli předložila o tom, že nemůžete dosavadní práci v vykonávat. Po převedení na jinou práci musí být dodrženy podmínky dané ZP ( důvod, doba atd.) . Při převedení těhotné pak máte nárok na tzv. vyrovnávací příspěvek( což je dávka z ne -mocenského pojištění).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).