Standa opět auto pro bdm

• (neregistrovaný)

22. 5. 2006 13:48

tak jsem to zjišťoval dnes na dalším FU a tam mi řekli, když manželé budou mít spolu smlouvu, že ona mu ten automobil pujčuje třeba za cenu toho leasingu, potom to vloží do OM , tak bez problémů může dávat do nákladů úplně všechno i platbu toho nájmu , ale ona musí podat přiznání s tím, že jí tam vlastně vyjde 0. Přesně to kopíruje informaci, kterou jsem dostal původně na FU od DPHáčkové expertky, že tam může mít v dph vlastně všechno, takže co Vy na to.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 5. 2006 10:21

bdm (neregistrovaný)

Re: standa opět auto pro bdm
      *** Možná Vám to zvláštně řekli a možná jste to jen zvláštně reprodukoval :-))). "Půjčit za cenu leasingu" (?) Půjčit je obvykle "vypůjčit" = bezplatně. Ve Vašem případě je asi na mysli "úplatně" = podnájem.
      1. Fakturace mezi manžely - proč ne? Ale já si pořád myslím, že pořizujete a za svoje a společného jmění
      2. Při podnájmu potřebujete (Vaše žena) souhlas vlastníka (leasingovky)
      3. Pokud by jste měl opravdu auto v nájmu/podnájmu (operatívním) Vy, pak odpadá podmínka zařazení do OM - tahle podmínka je stanovena u finančního pronájmu a ten byste Vy neměl ***

• 23. 5. 2006 12:39

standa (neregistrovaný)

Je to blbý , ale ta ženská na fu mi to taklhle řekla, platit manželce
      nájem toho auta , mě je to taky divné protože by jí to vlastně platil ze společných peněz , S tím, že ona by to měla jako příjem a musela by podle ní dělat přiznání § 10 nebo 9 to přesně nevěděla a mohla by si oproti tomu do nákladů dát platbu toho leasingu a za těchto podmínek by neměla nic proti tomu , aby si on dával do nákladů všechny náklady na to auto.

• 23. 5. 2006 14:50

standa (neregistrovaný)

ještě k tomu na www.adar.cz je to popsáno, tak, že jestliže je leasingové vozidlo napsáno na jednoho z manželů druhý je chce používat k podnikání chová se jako by bylo napsáno na něj v případě, že nemají rozdělené SJM: A náklady může uplatňovat.

• 23. 5. 2006 18:27

bdm (neregistrovaný)

*** Tohle byl/je taky můj názor ale nevím, čím svůj názor zdůvodňují oni. Bude na Vás, jak se rozhodnete :-)) Taky s ohledem na to, v jakém poměru budete využívat auto pro podnikání a soukromě - zda se to vůbec vyplatí. A taky zda hodláte leasing dotáhnout do konce a zařadit do OM ***

• 24. 5. 2006 12:04

standa (neregistrovaný)

Výhradně pro podnikání, protože máme ještě jedno auto v rodině a po ukončená leasingu ho vložíme do do OM.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).