Re: Jak donutit dodavatele vystavit fakt
To je legální? Jana F.
Mám s nimi kupni smlouvu, tam je v jedne casti uvedene, ze po predani predmetu smlouvy vystavi danovy doklad s vyuctovanim zaloh. Ja jsem se o tom na FU zminovala ale nikdo nemel zajem. Pro me je ten doklad ale dulezity. Je mi jasne, ze neodvedli DPH - jsou platci - proto doklad nevystavi. Ale nikoho to nezajima a jde o vysokou castku - skoro dva miliony. Dekuji Lenka
verze -1- asi neobstojí. nebude se jednat o doklad vystavený plátcem, a oni to jednoduše dokáží. sice se jim doměří, ale pak už nebudou mít zájem vám fakturu vystavit a vám zbyde několik let tahání po soudech.
pokud písemně oznámíte na fú, musí se tím zabývat a pokud mu to dodaní, možná vám i tu fakturu vystaví. spíš bych ale za nimi šel, že toto udělám a budou to mít s časovým penále nebo krácení daně (trestný čin) a rádi vystaví sami. ale bacha, musíte se podepsat, od nového správního řádu platí - anonymy můžou skončit v koši:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 5. 2006 14:07
Zaplatila jsem trikrat zalohu a nemohu z dodavatele dostat fakturu. Nejen ze ji nevystavil po uhrade kazde zalohy, ale ani konecne zuctovani. Nepomohly ani tri doporucene dopisy. Poradte, na koho se obratit. Dekuji Lenka