Re: odstupné
No pokud máte podepsanou kolektivní smlouvu, tak to znamená, že jste v odborech.Mzdové tarify za Vás se zaměstnavatelem smlouvají odbory a když nasmlouvají od 1.9. něco jiného, tak bude platit to, co nasmlouvaly.Odbory jsou zástupci zaměstnanců, s nimi se musíte domlouvat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2006 15:40
díky za odpověď na můj dotaz označený ODSTUPNÉ, ještě bych se chtěl zeptat jak to je, když tedy zaměstnavatel mě seznámí s tím, že přecházím pod jiného zaměstnavatele a já podepíši toto oznámení. převod se uskuteční dejme tomu k 1.7. a bude stále platná dosavadní kolektivní smlouva se mzdovými tarify, ale od 1.9. vlastně už po podpisu oznámení začne platit jiná kolektivní smlouva, která uvádí už i jiné mzdové tarify a ohodnocení. Je to v pořádku? není to tak trochu "vychytralé", oni vědí, že nemůžeme nic dělat a že u nich zůstaneme... Díky Michal