Re: DOPP a dvě otázky
DOPP není postaveno, že musí být do 5000,--, nesmí přesáhnout 100 hod. za rok u jednoho zaměstnavatele.
Jinak pokud provedete práci na základě DOPP a za měsíc dostanete 5000,-- a nepodepíšete prohlášení, zam-tel Vám srazí 15% srážkové daně a příjem se už nikde (ani v účtu ani v přiznání) neuvádí.
Pokud by jste dostal 12000,-- hrubého a nepodepsal prohlášení, pak Vám zam-tel odvede 20% zálohové daně a potom Vám pro účely podání daň. přiznání musí vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech.Takže by se tento příjem v DE neměl objevit a nebo jako nedaňový příjem. V přiznání by byl uveden jako příjem podle §6.
Jinak se podívejte na ostatní dotazy o DOPP, je to tu řešeno i několikrát denně a opravdu srozumitelně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 5. 2006 9:08
dobré ráno, rád bych se zeptal..... Jsem OSVČ, ale jednou do roka provádím práci pro firmu na DOPP.
1) jedná se o 12.000,-. DOPP však může být jen do 5.000/měs. Částka mi však na účet došla vcelku. Mohu dát vcelku do DE?
2) když je to příjem již zdaněný 15% srážkovou daní, bude to pro mě již nedaňový příjem?
Učetní mi to v předchozích letech dávala do zdanitelných příjmů jako prodej služeb.........nemám to tak ponechat? Děkuji Ivan