Stereo od Ježka - vlastní sestavy

• (neregistrovaný)

24. 5. 2006 15:49

Poradí mi někdo, jak dostanu z programu Stereo sestavu, kde budu mít DPH dle středisek? Vím, že můžu vytvořit sestavu v deníku po zadání složené podmínky, ale tam se mi "plete" i odvedené DPH a to nechci. Potřebuji daňovou povinnost za jednotlivá střediska. Asi nejlepší by bylo v Učetnictví/Zpracování DPH/Tiskové sestavy/Vlastní sestavy vytvořit svojí sestavu, ale nějak mi to nejde. Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 5. 2006 16:30

Eva M. (neregistrovaný)

Re: Stereo od Ježka - vlastní sestavy
      K čemu takovou sestavu potřebujete? Náklady a výnosy za střediska se většinou sledují v cenách BEZ DPH, ostatně i výsledovky za střediska vám tak ze Sterea vyjíždějí a je to tak správně.

• 25. 5. 2006 9:02

Martina (neregistrovaný)

Protože firmu, kterou účtuji, zajímá, které středisko mělo jakou daňovou povinnost u DPH. Každé středisko má své finance a na DPH by mělo přispět podle svého DPH. Proto tuto sestavu potřebuji. Navíc mají pět různých středisek. Umíte mi poradit?

• 25. 5. 2006 13:56

Eva M. (neregistrovaný)

V tom případě bych vyjela rozvahu za konkrétní středisko a období. Nárůst či pokles na účtu 343 by měl ukazovat, kolik to středisko má přispět do "centrálního" fondu nebo kolik z něj má naopak odčerpat. Samozřejmě ten účet 343 je výsledkem vstupů a výstupů, ale to je taky v pořádku, protože to odráží skutečný tok financí i jakousi finanční samostatnost střediska.

• 25. 5. 2006 14:02

AF (neregistrovaný)

Také pracuji ve stereu a musím říct, že s vlastními sestavami jsem se také nepopravala. A přes tu rozvahu to fakt bude nejjednodušší a pokud máte dobře zadané vstupy i nepřesnější.

• 25. 5. 2006 16:35

Eva M. (neregistrovaný)

Pokud tazatelka nemá dobře zadané vstupy, tak jí nepomůže žádná sestava :-) Vlastní sestavy ve Stereu jsou docela dobrý nástroj, sama si pomocí nich občas definuju nějaké pomocné či specifické výstupy, které Stereo nemá nadefinováno přímo v programu. Případné dotazy k vlastním sestavám i k dalším tématům ohledně Sterea doporučuju směrovat spíš na diskuzní forum k programu http://www.jezeksw.cz/forum/stereo/index.php , případně na hot-line, kterou má každý registrovaný uživatel zadarmo.

• 25. 5. 2006 17:14

Martina (neregistrovaný)

Na hot-line jsem se nemohla dovolat, proto jsem zkusila toto fórum. Rozvaha asi můj problém řešit nebude, jisté řešení jsem našla v deníku po zadání složené podmínky při výběru. Je to ale pracné a chtěla jsem si ušetřit práci. Nejjednodušší se mi zdála vlastní sestava právě pod zpracovaným DPH. Bohužel se mi nepodařilo jí sestavit. Navíc vím, že bych potřebovala i jinou sestavu, tak jsem se chtěla naučit s nimi pracovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).