Dańová úleva

• (neregistrovaný)

25. 5. 2006 7:55

Pobírám starobní důchod od roku 2005 a od ledna 2006 jsem zaměstnán.Do star. důchodu jsem přešel z částečnou invaliditou.
    Od května 2006 mám vystaveno potvrzení z Finančního úřadu pro uznání slev na dani vydaného na základě rozhodnutí OSSZ.

Jaké odpočty na dani budu mit.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 5. 2006 8:17

Martina+ (neregistrovaný)

Re: Dańová úleva
      --
      Na zákl.slevu 600 Kč nárok nemáte, protože jste k 1.1. 2006 SD. Budete mít nárok na slevu ve výši 125 Kč/měs. a to z důvodu souběhu nároku na výplatu ČID a SD. Podmínkou pro uznání je potvrzení FÚ, které vám bylo vydáno na základě trvání částečné invalidity. Asi jste předkládal rozhodnutí o částečné invaliditě, rozhodnutí o přiznání ČID, SD a měl byste vlastnit i potvrzení z LPK, že jste nadále částečně invalidní dle § 44 odst. 1 zák. č. 155/95 Sb. a dle § 67 odst. 2 písm.b) zák.č. 435/2004 Sb. jste současně osobou zdravotně znevýhodněnou. Pokud jste byl nepřetržitě částečně invalidní před přiznáním SD, měl vám FÚ vystavit potvrzení s účinností od r. 2005. Mohl byste si dodatečně podat přiznání nebo alespoň zaběhnout na FÚ, ať vám dají potvrzení nové a neuplatněné slevy za rok 2006 promítnout až v ročním zúčtování nebo v přiznání. Dalo mi pěknou práci přesvědčit pracovnice na FÚ, že vůbec něco takového existuje. Teprve po interním školení a 3 návštěvách zaměstnance, potvrzení vydaly. Potvrzení je na dobu neurčitou s tím, že poplatník musí hlásit rozhodné změny

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).