Osvedčení o registraci

• (neregistrovaný)

30. 5. 2006 10:05

Dobry den, mam mensi problem, zaregistrovala jsem se na F.Ú. (modeling), pokud mam pouze osvedceni o registraci jsem automaticky OSVĆ?.Nikdo mi na toto zatim nedokazal odpovedet...Diky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 5. 2006 11:22

AF (neregistrovaný)

Re: osvedčení o registraci
      Ono hodně záleží, co jste vyplnila na tu přihlášku k registraci. Jsou tam dvě data - jedno datum vystavení ŽL a druhé datum zahájení činnosti. Pokud jste vyplnila obě, pak jste OSVČ a jste dále povinna zaregistrovat se na OSSZ a přísl. ZP. Pokud jste pouze vyřídila ŽL a nezahájila - není toto datum vyplněno - pak OSVČ - podnikatel nejste. Snad je to dostačující. AF

• 30. 5. 2006 13:42

AF (neregistrovaný)

Pak předpokládám, že jedete v režimu svobodného podnikání a když už jste se tedy registrovala, beru, že jste OSVČ a platí pro vás to samé, co jsem psala výše - registrace na OSSZ a ZP. Proč jinak byste se registrovala. Je to vaše hlavní povolání nebo studujete či jste zaměstnaná?

• 31. 5. 2006 8:50

GBPO (neregistrovaný)

nejsem zamestnana, zaregistrovala jsem se proto, ze jinak nemohu napsat fakturu a moje agentura mi nemuze proplatit penize...ptala jsem se i na F.U. zda nevi jestli jsem OSVC nebo ne, ale nevedeli a v moji agenture mi rekli ze asi nejsem, ze se v tom nikdo poradne nevyzna...take jsem se chtela zeptat zda muzu uplatnovat vydaje nebo ne?Dekuji mockrat

• 22. 6. 2006 9:39

Daniela (neregistrovaný)

Dobrý den,
      s dovolením bych se připojila k diskuzi.Mám stejný problém.7 let pracuji u stejného zaměstnavatele na HPP.V roce 2004 jsem si přibrala brigádu jako hosteska /ochutnávky,promo akce na cigarety atd../.Podmínka je registrace k Dph /né živnostenský list/.Registraci dostanete na modeling /další a poslední variantou je sportovec/.V témže roce jsem si přivydělala cca 5000.V roce 2005 a 2006 jsem již nedostala žádnou nabídku k práci,která by mi vyhovovala.Nyní dostávám u hlavního zaměstnavatele vypoved pro nadbytečnost a mám obavu aby mi po přihlášní na ÚP byla vyplácena podpora v nezaměstnanosti.Nevím totiž přesně co vlastnictví registrace obnáší...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).