Ukončení PP

• (neregistrovaný)

30. 5. 2006 12:13

Dnes ráno mi donesla zaměstnankyně papír, kde je napsáno věc: ukončení PP a jedna věta: Žádám o rozvázání PP k 31.5.2006. Dle mého názoru tento cár papíru nelze považovat za ukonč. PP, mám já na základě dohody s ní vystavit jí dohodu o ukonč. PP nebo po ní mám požadovat výpověď danou zaměstnancem?

Také nepožádala zaměstnavatele o dovolenou a vzala si bez jeho souhlasu volno na poslední 3 dny v měsíci květnu, mohu ji na tyto 3 dny včetně dne ukončení PP vystavit dovolenku?

Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 5. 2006 12:23

Hana (neregistrovaný)

Re: ukončení PP
      >>>
      >Pokud netrváte na jejím dalším působení ve firmě, tak bych s ní podepsala dohodu o ukončení k 31. 5. 2006. Jinak by musela dát normální výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Dovolenku jí vystavit můžete, ale dovolenou zásadně určuje zaměstnavatel, takže bez souhlasu zaměstnavatele jde o neomuvenou absenci.

• 30. 5. 2006 12:27

Petra (neregistrovaný)

děkuji
      >>>>
      >>Pokud netrváte na jejím dalším působení ve firmě, tak
      >>bych s ní podepsala dohodu o ukončení k 31. 5. 2006.
      >Jinak by musela dát normální výpověď s dvouměsíční
      >výpovědní lhůtou. Dovolenku jí vystavit můžete, ale
      >dovolenou zásadně určuje zaměstnavatel, takže bez souhlasu
      >zaměstnavatele jde o neomuvenou absenci.
      >
      >

• 30. 5. 2006 12:37

Petra (neregistrovaný)

Re:
      Takže není žádný problém v tom, když ukončí PP k 31.5. dohodou a ten den bude mít dovolenou?

Děkuji

• 30. 5. 2006 16:58

JG (neregistrovaný)

Re:
      Nevadí, ale její jednání je zvláštní. Pokud zaměstnavatel souhlasí s jejím odchodem, ať na ten její canc napíše třeba souhlasím a podpis, nebo vystavte pořádnou dohodu. Pokud je to problémový jedinec, měla by tři dny áčko a sraženou dovolenou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).