Re: dárcovská SMS - daňová evidence
Ano, fakturu od mobilu, co jiného. Dárcovské smsky jsou zasílány pouze na stanovený a schválený počet subjektů. Obdobně když byly v r.2002 povodně, nebylo potřeba dokládat potvrzení od příjemce, pokud byla pomoc poskytnuta na některé z čísel účtů, které byly zveřejněny (Člověk v tísni atd.).
S dárcovskými SMSkami nemám praktické zkušenosti, myslím s jejich prokazováním berňáku, výše uvedené proto prosím berte jako mou úvahu, nikoliv jako nevyvratitelné tvrzení.
no my jsme narazili na neuvěřitelnou paní na fú, která manželce dms v hodnotě asi 1500 neuznala ani na základě faktur, protože a teď se podržte: neměla telefonní hovory v podnikání!!!!!!!!!!!!!!!!!! a navíc požadovala potvrzení příjemce daru. já totéž předloni:-( než se dohadovat, raděj jsme to vzdali)
Díky, že jste se podělil o zkušenost. Zírám a lituju vás :-( Asi bych v obdobné situaci bojovala, pokud bych měla čas a síly. Nejde o ty peníze, ale o princip. Zkusila bych se odvolat na vyšší místa, tj. na FŘ a případně i na MFČR. Důvod, že neměla telefon v podnikání, je přece blbost. Doufám, že vám to ta paní z fú dala písemně!
Článek o DMS
Chápu, někdy je lepší nebojovat a věnovat se důležitějším (nebo i ziskovějším) záležitostem. Hledala jsem teď na internetu k problematice DMS a našla jsem tento článek z časopisu Daně a právo v praxi 8/2005, je tam oddíl i o DMS.
http://www.sagit.cz/pages/prehlrub.asp?cd=303&typ=c
každému jej přiřazuji :-)
paní Jana F. výška 160 cm, hubená, věk 48let, mahagonové vlasy
Eva M. výška 170cm, rubustní, věk 45let, tmavé vlasy
bdm vysoká, hubená, světlovlasá třicátnice
graver = ksicht Arnošta Goldflama
jaša = vyšší jež jana F., stejného věku, světlejší vlasy
atd. atd.
už chápete
*** No tak to je síla :-))))) Nevím, kde na to "anonym" chodí ale měl by si uvědomit, že tady jsou lidé, kteří se opravdu znají i v reálu, takže z pokusu o trefu do černého z toho je někdy pěkná blamáž. A už to tady jednou bylo - taky mimo :-)))))))) ***
jasně, že je to mimo!!! Nejsem jasnovidec.
Pouze jsem Vás chtěla obveselit tím jak si Vás představuji.
Já prostě potřebuji za káždým "nickem" vidět nějaký ksicht.
Paní Evo - až zas do Heleny Růžičkové néééé.
A vy pane 1234? Promiňte, ale jste celý Jiří Paroubek i s tou bradavicí na tváři. Tak a máte to!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 5. 2006 16:43
Prosím o radu. Mám před sebou vyúčtování T-mobile:
základ daně... 1837,30
DPH 19%..... 349,08
celkové vyúčtování za služby.... 2186,38
haléřové vyrovnání .... 0,12
zprostředkovaný prodej zboží a služeb: DÁRCOVSKÁ SMS ... 30,-
celkem k úhradě.... 2216,50
Jak v daňové evidenci "zaúčtuji" dárcovskou sms? Společně s hovorným jako nákup služeb nebo celkovou částku rozdělit na nákup služeb (hovorné) a sms? A jak, na jaký druh "účtu"? Vůbec si s tím nevím rady.
Moc děkuji za odpověď!