Ukončení rodič.dovol.-nepřišla do práce!

• (neregistrovaný)

31. 5. 2006 14:56

Prosím o radu,co se zaměstnankyní, které skončila rodičovská dovolená 6.5.2006 (3leté dítě).O tuto dovolenou si písemně zaměstnavetele požádala.Měla tedy následující den nastoupit do zaměstnání,což však neučinila, písemně ani ústně nesdělila důvod,proč tak neučinila. Poslala jsem ji na tři adresy,na kterých se v průběhu oněch tří let zdržovala doporučené dopisy o tom,že jí RD skončila a ona je povinna do práce nastoupit.Dva dopisy se vrátily zpět - adresát se na uvedené adrese nezdržuje.Třetí,který byl adresován společně na ni a jejího přítele se nevrátil. Já teď nevím,potřebuji ji odhlásit na ZP na OSSZ.Jakým § mám ukončit pracovní poměr? Firma je nyní v konkurzu,již nic nevyrábí a všem maminám,kterým končila rodičovská dovolená, bylo vyplaceno odstupné z důvodu nadbytečnosti.Můžu u téhle ukončit jako hrubé porušení pracovní kázně,tzn.bez nároku na odstupné?Děkuji všem za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 5. 2006 15:03

AL (neregistrovaný)

Re: Ukončení rodič.dovol.-nepřišla do pr
      myslím, že tohle je hrubé porušení kázně, ale jen tehdy, jestli dítě není nemocné nebo maminka sama. To, že někdo převzal doporučený dopis svědčí o tom, že ho přebrala ona sama (pošta nesmí vydat doporučené psaní jiné osobě)...ale často naše pošta bývá nespolehlivá a tak bych ještě pro jistotu poslala jeden a to do vlastních rukou adresáta

• 31. 5. 2006 16:21

anonym (neregistrovaný)

Re: Ukončení rodič.dovol.-nepřišla do pr
      Pošta může vydat doporučený dopis i jiným osobám,, stačí na to průkaz zmocněnce. Do vlastních rukou asi nebyl, když byl adresovaný zároveň na zaměstnankyni a zároveň na přítele. Pokud zaměstnankyně nemá vůli se dohodnout, vedla bych "A" a znova bych zaslala DO VLASTNÍCH RUKOU a NA DODEJKU dopis o ukončení pracovního poměru z důvodu neomluvené absence. Ukončení PP datem doručení nebo vrácení dopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).