Re: Jméno...
>>jsem zivnostnik a chci provozovat (poskytovat
>>sluzby),
>>ktere by melo mit nejake urcite jmeno napr. "PJEKNEJ
>>UCES" (proste tak jako je to u firem) co musim
>>udelat?
>>Nevim jestli jsem to dobre popsal :-/ a zda me
>>pochopite doufam ze ano :-)
>
>Jako FO můžete používat jako obchodní jméno cokoliv,
>důležité je aby u toho obchodního jména bylo i Vaše
>jméno a příjmení, místo podnikání + Vaše IČO.
>
>PJEKNEJ UCES
>David Novák
>Za Králikárnou 123
>Praha 1
>110 00
>IČO 123 456 78
Pro doplnění informace citace z obch.zákoníku:
§8/2 zák 513/1991
U svého jména a příjmení nebo názvu může podnikatel nezapsaný v obchodním rejstříku užívat při podnikání odlišující dodatek nebo další označení za předpokladu, že nepůsobí klamavě a jeho užívání je v souladu s právními předpisy i dobrými mravy soutěže; takový dodatek nebo označení není firmou a je chráněn právem proti nekalé soutěži
§8/1
§ 9(1) Firmou fyzické osoby musí být vždy její jméno a příjmení (dále jen "jméno"). Firma fyzické osoby může obsahovat dodatek odlišující osobu podnikatele nebo druh podnikání vztahující se zpravidla k této osobě nebo druhu podnikání.
>David Novák - >PJEKNEJ UCES
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2006 17:47
jsem zivnostnik a chci provozovat (poskytovat sluzby), ktere by melo mit nejake urcite jmeno napr. "PJEKNEJ UCES" (proste tak jako je to u firem) co musim udelat? Nevim jestli jsem to dobre popsal :-/ a zda me pochopite doufam ze ano :-)