Re: narok na mzdu
Měl byste se obrátit na správce konkurzní podstaty se svými mzdovými nároky. Ale spíše bych doporučovala - vzhledem k tomu, že již byl vyhlášen konkurz - obrátit se na Úřad práce, který má možnost podle zákona o ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele Vám tyto dlužné mzdové nároky vyplatit. ÚP si je pak v konkurzu přihlásí sám. Je to nejrychlejší cesta.
K té dovolené - nároky na proplacení dovolené máte jen při skončení pracovního poměru. Jinaka musíte dovolenou vyčerpat. Nevyčerpáte-li - nárok na ni zaniká.
Máte už výpověď nebo pracujete dál?
Re: narok na mzdu
>>pracuji ve firme na kterou byl v kvetnu vyhlasen
>>konkurz za mesic duben,kveten mi nebyla vyplacena mzda
>>co
>>je treba udelat aby mi byla dluzna vyplacena a mam
>>narok na proplaceni lonske dovolene dekuji
>*****
>Měl byste se obrátit na správce konkurzní podstaty se
>svými mzdovými nároky. Ale spíše bych doporučovala -
>vzhledem k tomu, že již byl vyhlášen konkurz - obrátit
>se na Úřad práce, který má možnost podle zákona o
>ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti
>zaměstnavatele Vám tyto dlužné mzdové nároky vyplatit. ÚP si je
>pak v konkurzu přihlásí sám. Je to nejrychlejší cesta.
>K té dovolené - nároky na proplacení dovolené máte jen
>při skončení pracovního poměru. Jinaka musíte
>dovolenou vyčerpat. Nevyčerpáte-li - nárok na ni zaniká.
>Máte už výpověď nebo pracujete dál?
>ve firme pracuji dal ale od měsíce dubna do této chvíle jsme doma z důvodů odstřížéní energie chtěl bych se zeptat na kolik% mzdy máme nárok, na Úřad prace nemohu dát žadost jelikož jsem ji už podal před návrhem na konkurz pro vyplacení mzdy za měsíc leden a na tutéž firmu se prý může dat žádost jeden krát za tři roky děkuji za odpověd
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2006 19:25
pracuji ve firme na kterou byl v kvetnu vyhlasen konkurz za mesic duben,kveten mi nebyla vyplacena mzda co je treba udelat aby mi byla dluzna vyplacena a mam narok na proplaceni lonske dovolene dekuji