Doh. o prov. práce a předmět podníkání

• (neregistrovaný)

6. 6. 2006 7:59

Dobrý den, mám prosbu, chceme zaměstnat pána....jedná se osezónní práci, tak na pět měsíců...visí na něm, ale velká exekuce a tak ho nechceme hlásit na OSSZ ani na VZP a chceme s ním uzavřít dohodu o provedení práce, problém je, že by se jeho činnost týkala přesně hlavního předmětu podnikání společnosti. Je to možné? Známá mi říkala, že to možné není:-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 6. 2006 8:57

Ilona (neregistrovaný)

Re: doh. o prov. práce a předmět podníká
      osobne jsem nikdy neslysela, ze by mohl byt problem v tomto, ale DPP se uzavira na neopakujici se, jednorazovou cinnost .... pokud bude mit prace opakujici se charakter, tak by se mela uzavrit DPC (coz znamena pojisteni)..... tak jestli spis v tomto nebude problem

• 6. 6. 2006 9:08

Karel (neregistrovaný)

Problem by byl pokud by jste ho najali jako podnikatele, ale vy s nim uzavrete pracovne pravni pomer - cili to bude Vas zamestnanec. Vy mu budete vyplacet mzdu a zdanite ji.
      Snad se vyjadri i ostatni.

• 6. 6. 2006 19:43

Jiřka (neregistrovaný)

Také nevidím problém v druhu činnosti. Je přece samozřejmé, že ten člověk bude vykonávat práci, kterou máte Vy jako předmět podnikání. Např. pěstujete vinnou révu a uzavřete s ním dohodu o provedení práce na okopání x ha vinic. Musíte dát pozor na to, aby ta dohoda byla skutečně dohoda o provedení práce (tzn. sjednat pracovní úkol, za x Kč, v jakém termínu má být úkol proveden a uvést počet hodin, které předpokládáte k provedení toho úkolu. Tyto PŘEDPOKLÁDANÉ hodiny nesmí přesáhnout 100).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).