ODMĚNA ČI MZDA PANÍ BDM PROSÍM POMOC !!

• (neregistrovaný)

6. 6. 2006 11:25

Mám šéfa jenž je jediný majitel s.r.o.; dosud má smlouvu jako zaměstnanec - ředitel.
    Nyní nastupuje do starobního důchodu. Chce vědět, co bude pro něj lepší. Zůstat jako zaměstnanec a vyplácet si min. mzdu, aby nemusel moc odvádět, příp. něbýt zaměsznancem na HPP, ale jen statutárem a vyplácet si jen odměny ?
    Ale mě spíš zajímá jestli je povinnen, když je jediným vlastníkem a jednatelem, si každý měsíc vyplácet nějakou mzdu či odměnu a pokud ano, tak kde se tuto informaci dočtu ?
    Moc děkuji a přeji hezký den. Monika

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 6. 2006 13:09

bdm (neregistrovaný)

Re: ODMĚNA ČI MZDA PANÍ BDM PROSÍM POMOC
      *** S dovolením začnu od konce. Nemusí, nemusí si vyplácet nic. Odměny jednatelů se řídí rozhodnutím valné hromady, v případě jedinného společníka jeho rozhodnutím, takže je to na jeho libovůli :-)) Druhou věcí ale je, zda je to výhodné. Pokud si jednou za čas nějakou odměnu (dle Obch.Z.) dá, jednoznačně se tím postaví dle ZDP do pozice zaměstnance s jeho výhodami - dala bych. Odvody jako u zaměstnance ale s tím, že u důchodce nemusí být dodržen minimální odvoz zdr. Pokud si žádnou odměnu nedá, pak může samozřejmě "žít" je s podílů na zisku - taky možnost ***

• 6. 6. 2006 13:37

Monča (neregistrovaný)

Moc a moc děkuji, snad mu to budu schopna vysvětlit.

• 7. 6. 2006 15:50

Monča (neregistrovaný)

Vážená paní bdm; můžete si prosím přečíst odpověď na tento dotaz
      je to ve zprávě č. 225350. Moc děkuji za odpověď Monika

• 7. 6. 2006 16:04

bdm (neregistrovaný)

*** :-))))))))) ....na mě nemusíte s takovým oslovením - ale díky :-)) Četla jsem - ale nevím, co mám říct - já té odpovědi nerozumím ani netuším, co jí chtěl pisatel říct...(?) ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).