Re: dodatečné DPH-co tam vyplním, prosím
Přesně tak. Udělejte si "dodatečnou" záznamní povinnost = seznam těch dodatečně dodaných dokladů a tu si založte. Na berňák ji nedávejte, v případě potřeby vás sami vyzvou. A do dodatečného přiznání k DPH uvádějte jen rozdíly tak, aby čísla v řádném + čísla v dodatečném = správná daňová povinnost, jak to mělo být hned, kdyby doklady byly dodané včas.
(Pro upřesnění - dodatečné přiznání k dani z příjmů se dělá jinak, tam se píšou celé částky, tj. jak to mělo být hned od začátku, nepíšou se tam jen rozdíly)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 6. 2006 8:23
Prosím Vás poradte mi,
podali jsme DPH za IV.Q 2005
ted přišly ještě další faktury k tomuto čtvrtletí.
mám udělat dodatečné přiznání k DPH,pan danový poradce chce po mě podklady (tím asi myslí vytisknout seznam těch nových faktur a přicvaknout to k tiskopisu DPH)
do tiskopisu DPH se uvádí jen součet těch nových faktur, čili ty změny které nastaly nebo se znova píše i to co bylo už podáno v řádném danovém přiznání?
snad jsme se vyjádřila srozumitelně.
děkuji, jsme začátečník, nebudte na mě naštvaní jestli se ptám jako hlupačka, nemám žádnou sebedůvěru a ve škole to bylo jiné než je praxe
děkuji moc za odpoved
Andrea