Rada pro zaměstnavatele lidí s ČID,ZTP a

• (neregistrovaný)

11. 6. 2006 10:43

Prosím o radu nebo názor.... Podnikám v oboru Grafické a kresličské práce - a zaměřil jsem se na zaměstnávání zdravotně nebo tělesně postižených lidí - konkrétně vyrábíme a prodáváme určitý druh výrobku,který prodáváme po celé ČR.Vzhledem k tomu,že nejsem na žádných dotacích od státu (a ani nechci) a musíme si na vše vydělat,je počet zaměstnanců malý - jeden pán s ČID,jeden pán vozíčkář (ten je již v plném starobním důchodu) a paní ZTP.mimo to podporujeme léčbu pětiletého chlapce v zahraničí.
    Nedávno jsem se setkal s názorem,že budu mít jakési problémy s nějakým plněním... nevím doslova jak to bylo myšleno,ale doposud ani finanční úřad nereagoval negativně. K prodeji výrobků zaměstnávám brigádně studenty nebo dobrovolníky.
    Prosím o názor k tomuto.Děkuji Vám moc za Váš čas a názor a jsem s pozdravem
    P.H.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 6. 2006 16:31

H. (neregistrovaný)

Re: Rada pro zaměstnavatele lidí s ČID,Z
      Dle § 81 zákona o zaměstnanosti má povinnost zaměstnávat osoby se zdr.postižením každý zaměstnavatel, který zaměstnává více než 25 zaměstnanců. To zřejmě ale není Váš případ. V uvedeném zákoně je vyjmenována možnost plnění. Jinak v zákoně o zaměstnanosti,§79 jsou uvedena práva zaměstnavatelů na informace a poradenství od úřadu práce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).