Re: Kdy uplatnit zůst.cenu do výdajů
V roce vyřazení majetku z evidence. Pokud jste ZC neuplatnill v r. 2005, pak příjem do výše neuplatněné ZC vyloučíte z daňových příjmů - viz. § 23 odst. 4 písm. e) částky zaúčtované do příjmů (výnosů), pokud souvisejí s výdaji (náklady) neuznanými v předchozích zdaňovacích obdobích jako výdaje (náklady) na dosažení, zajištění a udržení příjmů, a to maximálně do výše těchto neuznaných výdajů (nákladů) v předchozích zdaňovacích obdobích. Obdobně postupují poplatníci uvedení v § 2, kteří nevedou účetnictví.
Re: Kdy uplatnit zůst.cenu do výdajů
*** Obávám se, že tohle by neprošlo a opravte mě, prosím, pokud mi něco uniká. Ano, je to náklad roku 2005. Ovšem uplatnit jej v roce 2006 nepůjde, protože §23/4/e se týká NEUZNANÝCH nákladů a ne těch, ktré jen byly opomenuty uplatnit. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 6. 2006 16:23
Prosím o radu kdy uplatnit do výdajů zůstatkovou cenu hmotného majetku. Majetek jsem prodal dle smluv a vyfakturoval 29.12.2005. Zaplaceno budu dostávat během několika let počínaje rokem 2006 ve splátkách. V roce 2005 jsem neobdržel z prodeje ani korunu. Nevím zda musím uplatnit ZC majetku v roce prodeje nebo zda ji mohu uplatnit až v následujících letech až budu dostávat úhrady.