Re: Money - zálohové faktury
...tak teď na to koukám, že v rozvaze je v pasivech uveden účet 324 - Přijaté provozní zálohy, kde hodnota odpovídá již zaplaceným zálohám. Potřeboval bych tam přidat i vydané, ale ještě nezaplacené zálohové faktury, lze to nějak?
Výdej zaál. faktury evidujeme: 324/324
Příjem peněz za zál. fakturu: 221/324
Děkuji,
Petr
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2006 9:59
Přeji hezký den,
používáme Money S3 a přijaté platby za zálohové faktury dáváme na 324/324. S administrací těchto faktur nemáme problém, vše funguje jak má. Teď jsem ale narazil na problém, kdy mám bance, u které žádám o úvěr ukázat účetnictví. Pokud vyjedu nějaké rozvahy atd, všude jsem ve veliké ztrátě, protože se tam nepromítají přijaté peníze za zálohové faktury. Banka chce něco, kde bude patrný i účet s přijatými zálohami - ale jak na to? Předpokládám, že bych tam měl dostat stranu Dal účtu 324?
Zálohové fa jsou do zahraničí, takže se na ně již nevystavuje daňový doklad s DPH.